Yhteystiedot

Timo Haavisto
045-6512254
haavistott@gmail.com

Uutiset

7.12.2017Monipuolinen siemenvalikoimaLue lisää »7.12.2017Talven lämmityksiin kotimainen puupellettiLue lisää »2.8.2017Kysy syysviljan ja -öljykasvien siemeniäLue lisää »

Tila

Meillä on myös itsellä viljatila, joka sijaitsee Peräseinäjoen Kalakoskella. Tilaa on kehitetty voimakkaasti viime vuosina, että siitä saataisiin kannattava tulonlähde. Pelloilla on kasvatettu ohraa, kauraa, vehnää, rypsiä, hernettä, ruista ja vähän heinää. Vuonna 2017 tilalla alkaa luomun siirtymävaihe, joka muuttaa kasvivalikoimaa ja viljelykiertoa jonkun verran. Jatkossa viljelykasveina on kaura, ruis, härkäpapu, syysöljykasvit,  seosviljat ja viherlannoitusnurmet, myös speltti saattaa tulla myöhemmin kiertoon mukaan.

Tilalla on ollut vanha ja huonokuntoinen rakennuskanta jota on pikkuhiljaa korjattu ja uudistettu. Peltojen jakautuminen laajalle alueelle tuo myös oman haasteensa sesonkeihin, kauimmaisten lohkojen etäisyys toisistaan on n. 30 km. Kauas kulkemista helpottaa, että etälohkot ovat suhteellisen hyvinä kokonaisuuksina.

Suurin osa pelloista vaatii jonkinlaista peruskunnostusta, joten kaivinkoneurakoitsija on joka syksyinen ja keväinen vieras. Peltojen ph vaatii myös kohennusta ja kalkkia levitetään mahdollisuuksien mukaan joka vuosi, että peltojen kasvukunto saataisiin kohdalleen.

Tila ei vielä yksinään tuo täyttä toimeentuloa, mutta se ja maatalouskauppa tukevat hyvin toisiaan. Itse viljelemällä ja pitämällä viljelyn mahdollisimman monipuolisena pysyy paremmin perillä alasta ja pystyy myös kertomaan omakohtaisia kokemuksia asiakkaalle.